Nyomtatott csomagolószalagok

A nyomtatott csomagolószalagokkal szemben kétfajta elvárás is van. Először, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsák, mint a sima csomagolók, másrészt, hogy amíg használják a szalagot, addig a felirat ne kopjon le.
Ha egy csarnokban többen használják a kézi adagolót csomagolásra, akkor a hangtalan letekercselés is nagy előny lehet.



A nyomtatott csomagolószalagok kivitelezési technikája is többféle lehet. Egyik közülük, a szendvics technológia. Ennek lényege, hogy a szöveg a gyártásban a belső felületre van már nyomtatva, és egy transzparens filmréteggel van bevonva. Ezáltal sokkal jobb minőségben lehet megjeleníteni a kívánt feliratot, akár egészen kis méretben is.




Miután a szöveg két anyag közé van nyomtatva, gyakorlatilag nem lehetséges a kopás, csak abban az esetben, ha a szalag is megsérül.
Nem csak céglogókat lehet így nyomtatni, hanem pl. "törékeny", "számla a csomagban" stb. feliratot is, illetve bármilyen üzenetet. Hűtőházban és élelmiszerek között is használható.

Kétségtelenül ez egy prémium termék, és a kisebb csomagolószalagot használó cégeknél nincs szükség erre a tudásra.

Azonban érdemes belegondolni, hogy mit mutat, milyen üzenetet közvetít rólunk a kopottan, lemállva, esetleg szétesve érkező csomagon lengedező rossz minőségű csomagolószalag.


Bővebb info: megnézem



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?