Tépőzár alkalmazások ipari környezetben

Az ipari tépőzáraknak is két oldala van, mint a hagyományos háztartásban használtaknak. Ezt hívhatjuk bolyhos és horgos, kampó és hurok, vagy papa-mama részeknek. Vannak olyan kiszerelések, amik egyben tartalmazzák a két oldalt, de - különösen a méterre kaphatóknál - általában külön kell megvenni a kapcsolódó oldalakat.
Az iparban általában az öntapadó tépőzárakat használják a csak varrhatókkal szemben. A vékonyabb öntapadó tépőzárak azonban varrhatóak  is.

A tépőzárakból stancolni is lehet bármilyen méretű, illetve alakú (kör, négyszög, trapéz stb.) részeket.
Nehéz elhinni, hogy egy pár centis ragasztócsík sokáig bírja a az akár több százszori feltépést, amikor szétbontjuk a tépőzárat. Pedig ezen a videón is látszik, elég komoly súlyt elbírnak ezek a ragasztók.




És akkor lássuk mennyire behálóztak minket a tépőzárak:

Egészségügy:
térdvédők, könyökvédők, kesztyűk, tolószéken betegrögzítés, hordozóágyon szivacsrögzítés, mobil térelválasztó falak, szék/ ülésborítás rögzítése

Általános felhasználás:
fejvédők, baseball sapka, cipők, hangfalborítás,ruha, táska, hátizsák, overáll, szőnyeg,illetve kárpit rögzítés

Autógyártás:
hűtőrácsra szerelhető védőtakaró, ponyvarögzítés,csomagtartó kárpitborítása, belső textilborítások, szennyfogószőnyeg rögzítése

Elektronika:
kábelkötegelés

Reklámipar:
installációk ideiglenes kihelyezése, kiállítás építés, dobozlezárás

A tépőzárak minden olyan rögzítésre alkalmasak, aminek oldhatónak kell lenni, nem látszódhat és többször is visszazárható.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?