Szendvicspanel gyári ragasztása

A szendvicspanel szerkezetekből épült könnyűszerkezetes csarnokok, garázsok, épületek mára a technológia jóvoltából jelentősen el tudtak terjedni. Nem csak a könnyű és gyors felépítés, hanem az olyan pozitív tulajdonságok, mint a jó hőszigetelési paraméterek, a penészmentesítés, a jó tömítőképesség, is közrejátszottak ebben.



A szendvicspanel szerkezet felépítése nem bonyolult. Két acéllemezt valamilyen (PUR hab, kőzet-vagy üveggyapot, polisztirol) hőszigetelő anyaggal töltenek ki. Változatai sokfélék, falazásra és tetőfedésre egyaránt használják.

A gyártási technológia során - az általánosabb esetben, mert többféle megoldást is használnak a gyártók - az acél lemezhez ( maradjunk az egyszerűség kedvéért az acélnál, de lehet alumínium, cink stb.) ragasztják hozzá a belső szigetelő réteget.

Erről a ragasztóról lesz most szó. Ehhez a ragasztáshoz általában kenhető kontaktragasztót használnak a gyártók. Azonban létezik másfajta megoldás is: nevezetesen a szórható kontaktragasztó.

Ennek lényege, hogy sokkal gazdaságosabban és egyenletesebben lehet felvinni a ragasztót a felületre a szórópisztollyal. Mert mi is a lényeg a gyártásnál, illetve mi az elvárást egy ragasztótól?

1. Ne kelljen előkészíteni a felületet.
2. Ne kelljen utána/közben takarítani.
3. Jó sok négyzetmétert lehessen egy tartállyal ragasztani.
4. Olcsó legyen.
5. Megfeleljen a paramétereknek, tehát ragasszon is.

Az hogy innovatív, környezetbarát, a lista legvégén szokott lenni, de egyre inkább nem elhanyagolható szempont. Ne felejtsük el, soha nem szabad a kilós árat összehasonlítani a négyzetméter árral. Mert teljesen mindegy a kiló ár, ha sokkal kevesebb jön ki belőle. Tehát a releváns adatot a ragasztható négyzetméterek száma adja meg.


Szendvicspanel ragasztása FRP szórható kontaktragasztóval

Textil, parafa, műanyag, acél, habosított műanyag ragasztása
A QAC FRP panelragaszóról bővebb információ: katt ide.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?