A ragasztóanyag piac előrejelzései 2016-ig

A globális ragasztóanyag piacot elsősorban a folyamatos növekedés jellemzi azokban a fő végfelhasználói csoportokban, mint az építőipar, autóipar és a csomagolás. A környezeti veszélyeknek köszönhetően, a ragasztók és tömítőanyagok gyártói a bio-alapú termékek kifejlesztése felé igyekeznek nyitni.

Éles verseny van, hogy ki uralja a ragasztók és tömítők a globális piacát.
Egészen a közelmúltig Európa uralta a piacot, de olyan országok, mint pl. Kína -  a fent említett felhasználói csoportokban végbement a gyors növekedésnek köszönhetően-  már jelenleg is 16-18%-os részesedést könyvelhet el. Ezen kívül Kína rendelkezik az APAC országok körében a bevétel 58,3%-val, a mennyiségi eladások 46,7%-val. Ezek a tényezők várhatóan nagy szerepet fognak játszani abban, hogy a globális piaci növekedése ennek az ágazatnak várhatóan 2012-2016 között  eléri az összetett éves növekedési ütem (CAGR) a 3,86%-ot.

Míg Kína a ragasztó és tömítőanyagok piacán az első, addig a gyártók között a Henkel van az élen.



A folyamatos szerkezetátalakítások, a fejlesztéseknek és technikai újítások, innovatív és kreatív termékek kifejlesztése során olyan új anyagokat lehet piacra dobni, amelyek megfelelnek az egyre szigorúbb környezetvédelmi kritériumoknak. Olyan kihívásokkal kell szembenézni a gyártóknak, mint a nyersanyag-hiány, magas árak. Ezekre válaszul több gyártó is igyekezett kihasználni Kína által kínált lehetőségeket, a magas termelési kapacitást, a profit potenciált. Ez segít egyensúlyban tartani a gyártási költségeket és lehetővé teszi a gyártóknak, hogy termelésüket hatékonyabbá tegyék.

A közelmúltban a ragasztóanyagok és tömítők piaca a fogyasztói kiadások csökkenése miatt gazdaságilag instabilabbá vált. Ez akadályozza a piaci növekedést. Mint sok más iparágban a recesszió miatt a a profit veszteség elkerülésére szigorításokat vezettek be. Ez úgy tűnik, hogy bár az APAC régióban is érezhető visszaesés, mégis ott még hajlandóak többet költeni a felhasználók. Ez segít ellensúlyozni az elmaradt hasznot és hozzájárul a piaci növekedéshez, fejlesztésekhez. Mindent egybevetve, az elkövetkező évekre a növekedési trend lesz az irányadó.

Forrás: http://www.technavio.com/blog/apac-region-glue-binding-adhesives-and-sealants-market#sthash.VrpZdya4.dpuf

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?