A 3M™ Scotch-Weld™ PR 100 pillanatragasztó új Guinness Világrekordot állított fel!


A ragasztó, amit a "legnagyobb ragasztóval megtartott tömeg" rekordkísérletben használtak, 8,1 tonnás tömeget tartott a levegőben egy órán keresztül.

A 3M™ Scotch-Weld™ PR 100 pillanatragasztó az új Guinness Világrekorder, amely levegőben tartott egy 8,1 tonnás villástargoncát egy órán keresztül. Ez az elképesztő kísérlet új rekordot állított fel a legnehezebb, ragasztó által megtartott tömeg kategóriában. A targoncát egy daru segítségével tartották a levegőben, egy 7 cm átmérőjű acélhenger közbeiktatásával, aminek két része a 3M™ Scotch-Weld™ PR100 ragasztóval volt egymáshoz rögzítve.


A rekordkísérlet vezetői Jens Schoene és Dr. Markus Schleser mérnökök voltak az RWTH Aachen Egyetemről, támogatója pedig a Terra Xpress német televíziós műsor. A Guinness részéről Olaf Kuchenbecker rekordhitelesítő vett részt a kísérletben, és tanúsította az új rekordot. A német csapatnak rengeteg akadállyal kellett szembenéznie a rekorddöntés során, de a 3M Scotch-Weld pillanatragasztó kivételes teljesítményének köszönhetően sikerrel jártak.  
A rekorder 3M Scotch-Weld PR100 része a 3M Scotch-Weld pillanatragasztók minden igényt kielégítő családjának, amik világszerte számos változatban elérhetők a különféle anyagok ragasztásához.
“Ez a technológia egy praktikus és egyszerűen használható alternatívát nyújt a hagyományos rögzítési eljárásokhoz képest, úgy mint hegesztés, csavarozás, szegecselés olyan ipari alkalmazásokhoz, ahol nagyszilárdságú kötésre van szükség” - mondja Brady.
  
Az új világrekord jól szemlélteti a termék elképesztő képességeit extrém körülmények között, ennek ellenére a 3M Scotch-Weld pillanatragasztók a mindennapos használat során is helytállnak. Elmondható továbbá, hogy mindössze cseppekre van szükség egy erős kötéshez, legyen szó fémekről, műanyagokról, vagy gumiról. Ezek a rendkívül gyorsan kötő ragasztók öt-tíz másodperc alatt már használható kötést képeznek több száz anyag kombinációjával, míg a maximális szilárdságuk 80%-át már egy órán belül elérik. Az olyan további előnyök, mint az alacsony illékonyság, magas hőmérséklettűrés, és vibrációtűrés teszik egyszerűvé és praktikussá a használatát szinte minden alkalmazás során. Végül, ahogy ez a rekord után evidens, ezek a termékek képesek tonnákat is megtartani.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?