Csomagolószalag - a ragasztószalagok mostoha gyereke

Miért használtam a mostohagyerek kifejezést?

A csomagolószalag, más nevén dobozlezáró szalag, az a része a ragasztószalagoknak, amire senki nem akar költeni. Miért is tenné bárki, hiszen csak lezárunk vele valamit, kinyitjuk és már dobhatjuk is a szemétbe. Kicsit olyan, mint a csomagolópapír, az is addig érdekes, amíg ki nem bontjuk az ajándékot, utána elveszti funkcióját és értéktelenné válik.



Mégis, miért költünk annyit csomagolópapírra? Az öröm, a meglepetés, a "körítés" miatt. Csak nem tekerhetjük újságpapírba a karácsonyi ajándékot. (Mellesleg nem is annyira rossz ötlet.)
Talán sántít a hasonlat, azonban van egy része, amiben biztosan megegyezik. Mégpedig az a része, amikor pocsék minőségű, több ezer km-ről érkező szalagokat használunk, - ami olyan, mint az újságpapír a csomagolópapírnál - amiről azt hisszük milyen jól jártunk vele. A költségek leszorítva, jó lesz az, csak ragasszon. Nem baj, ha olyan szag lesz tőle, mint kínai cipőboltban a frissen érkezett áru.

Nem tudom ki látott már felvételt / videót hogy kezelik a csomagokat némely csomagküldő szolgálatok, vagy rakodók. Amikor raklapon van még nem is olyan nagy gond, ha nem ragaszt eléggé a szalag. Bár ilyenkor sem mindegy, hogy mekkora hőfokot bír ki, gondoljuk csak meg, a kamionban milyen meleg van nyáron, vagy hány fok van télen. Szép dolgokat tud okozni egy raklapnyi kinyílt doboz.

Visszatérve, amikor nem raklapon van az áru, hanem dobozonként kelül feladásra.

Van egy terítési útvonal nálunk - Brit-szigetek - Magyarország között -, amit a futárcégünk nem bír legyűrni. Nincs az a szállítás, amit egészben tudnának kihozni. Pedig a dobozok meg vannak erősítve élvédővel, fekete fóliával körbetekerve. Gondoltam mellettük kéne valakinek utaznia, hátha akkor nem rongyolódnak le a dobozok.
Na ilyen elbánás során nagyon nem mindegy, hogy mivel van lezárva maga a doboz. Állandóan elvesztenénk a tartalmát egy jól sikerült dobás - rakodás során.

Sorra kapom  a megkereséseket: tudnál adni csomagolószalagot ?, de! - és itt következik a felsorolás, hogy mit ne. Nem lenne egyszerűbb egyből jót választani?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?