A szuper 3M Super 77 ragasztó

Általában erre felé ipari ragasztókról irkálok, de azért meg kell említeni, hogy ezek az aerosolok házi barkácsoláshoz, kis szériás kézműves termékek előállításához is nagyon jól illeszkednek.

Mindig jót derülök a hobby-boltok kínálatán, ugyanazt a vizes diszperziós ragasztókat árulják hígabb verzióban, kisebb kiszerelésben és így jóval drágábban, mint az ipari ragasztók (különösen igaz ez a szalvétaragasztókra).



Véleményem szerint sokkal egyszerűbb egy ragasztót szórva felvinni - ha a körülmények engedik -, mint pepecselni az ecsetes felhordással. Persze, ez nem minden esetben lehetséges, ha nem olyan anyagokat és felszínt dolgozunk össze, akkor a kenős módszer is beválik.

Az aerosolokat szintén lehet íves, kis felületekre felvinni, nagy részük már nem ködöl, és lehet hozzájuk hosszú pálcát kapni, amivel irányítani lehet a fújást.

A Super 77, nem véletlenül kapta ezt az elnevezést. Valódi neve Scotch Weld 77.

Nagyon bosszantó tud lenni, ha valaki sokat dolgozik ragasztókkal és egy ragasztás nem sikerül a ragasztó minőségi hibájából. Az évek  alatt ez a ragasztó ilyet még nem produkált.

Általában akkor ajánljuk, ha nem precíziós ragasztást kell elvégezni, hanem viszonylag nagyobb, egységes felületet vonunk be, bár szórófeje állítható. Azért praktikus, mert nagyon sokféle anyagot lehet összeragasztani pl: papír, kartonpapír, furnérlemez, kemény PVC, habgumi. Különösen alkalmas polisztirol hab ragasztására.
Ha a ragasztandó felületek mindkét oldalát lefújjuk, sokáig tudjuk az összeillesztet anyagokat még pozicionálni, korrigálni. Ha véletlenül mellémegy, akkor sem kell megijedni, nem hagy foltot. Nem folyik le a felületről és nem "húzza" meg az anyagot.

A spray használatánál nagyon fontos a távolság. Ha túl közelről fújunk nagyon sok ragasztó kerül egy helyre, ami nem jó, és fordítva is igaz, ha túl távolról, akkor meg túl kevés és nem fog ragadni.

Az ideális távolság 6-8 cm. A ragasztóval az összeillesztés előtt várni kell kb. 1-2 percet, hogy megfelelően tapadjon. Ezt úgy tudjuk leellenőrizni, ha az ujjunkkal érintve ragacsosnak, szálasnak érezzük. Ha ilyen, akkor nyomjuk össze a két felületet.

Hol használható?

ALKALMAZÁSI JAVASLATOK:
• Kiváló megoldás sokféle display és bútor összeszereléséhez
• Jól ragasztja az üvegszálas szigetelést
• Huzalozási diagramok és címkék rögzítése
• Egyes tömítések ragasztása
• Vékony dekorációs filmek, fóliák és textíliák rögzítése
• Sokféle eladáshelyi (POP) alkalmazás
• Motorok tekercsborításainak rögzítése
• Csiszolótárcsák rögzítése
• Anyagok ragasztása hirdetőtáblára
• Állítható hirdetési táblák összeszerelése


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?