Miért hasznos a ragasztóeltávolító spray?

Keresgéltem az interneten, némi konkurencia-elemzést végezve. (Gondolom, nem én vagyok az egyetlen?)
Közben egy olyan oldalra tévedtem, ami tanácsokat osztogat különböző témákban. Köztük volt olyan téma is, ami nekünk is fontos: a ragasztó eltávolítása.
Ezt olvasván érett meg bennem a gondolat, hogy első felindulásból leírjam, hogy mi mire való és mit mikor kell használni ebben a témakörben.



A ragasztó eltávolítók egyik leggyakrabban használt területe a különféle ragasztó csíkok, címkék maradványainak feloldása.
A maszkoló szalagok felhasználása után gyakran szembesülünk azzal a problémával, hogy bizony fennmaradt egy jelentős része a szalagnak a frissen festett felületen, vagy mellette.
Ilyenkor két megoldás létezik. Ha nagyon cinikus akarok lenni, akkor javasolom, hogy ne vegyük meg a lehető legolcsóbb maszkoló/takaró szalagot. Tudom, hogy ez egy felesleges kiadásnak tűnik, mert egyből a szemétbe fog menni, de nem véletlenül írjuk mi ipari forgalmazók azt a maszkolószalagjaink mellé, hogy nyom nélkül eltávolíthatóak. Ahol ez nincs feltüntetve, ott lesz szükség a ragasztó eltávolítóra. Már megérte a spórolás, igaz?

Ha már megtörtént a baj, akkor érdemes körülnézni, mi lehet a megfelelő termék a mi problémánkra. Ne, ismétlem ne fórumokon, önsegélyező körökben érdeklődjünk, hanem kérdezzünk meg szakembert. Ezt a legtöbb ragasztót forgalmazó cég ingyenesen elmondja, sőt tud is ajánlani megoldást is.

Ne használjunk körömlakk-lemosót, acetont, hígítót, nitrót stb. a feloldáshoz, mert ezek nemcsak irgalmatlan szagúak, de tönkreteszik a felületet, tűz- és balesetveszélyesek is.
Érdekes megoldásként olvastam a fent említett fórumon a gőzölést is. Hát igen, időtakarékos verzió...

Nemcsak a függőleges, de a vízszintes szennyezett felületeken is javasolható a szórható ragasztóeltávolító spray. Ezek viszonylag kellemes illatúak, nem kell öntögetni, szivacsozni, vakarni. Mindenki használ dezodort, ez is azon az elven működik.
Általában 5 perc várakozás után a legtöbb szennyeződés tiszta ruhával letörölhető, nem hagy nyomot, nem csöpög, sokáig elég.
Nagyjából ennyi a tudnivaló. Most nem írok konkrét terméknevet, ez nem a reklám helye.
A végére egy modoros közhely: az olcsó maszkolónak, sokáig sokáig nézzük a helyét.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?