Nulláról százra, avagy ragasztót mindenki használ

A ragasztó olyan termék, amire mindenkinek szüksége van, az egészen fiataloktól az idősekig. Kortól és életszakasztól függetlenül - a pelenkától a protézis ragasztóig - használnak az emberek ragasztót. Szigorúan véve, ez még a születés előtt elkezdődik. Természetesen a babák nem ülnek az anyaméhben egy mini ragasztó stifttel a kezükben, azonban számos orvosi eszköz ragasztva van. Ezen eszközök nélkül nem lenne szűrés, nincs ultrahang kép, és természetesen, a szülők nem tudják meg, hogy fiúra vagy kislányra számítsanak. Miután a baba meglátta a napvilágot, a ragasztók valóban nélkülözhetetlenné válnak, kezdve az eldobható pelenkától egészen a popsitörlőig.
És ez így megy az óvodától az iskolán át minden életkorban. Ragasztót használnak – igaz oldószer menteset - a kisgyermek első kézműves próbálkozásánál, azoknál a szeretettel készített képeknél, melyeket karácsonyra, húsvétra és a születésnapokra kapnak a szülők és nagyszülők. Hasonlóképpen: a babaházak, a játékautók, a hintalovak is ragasztva vannak. Amikor a játék ló elveszti a farkát egy vad lovaglás után, azt szerető kezek gyorsan megragasztják, így a gyerekkönnyek hamar felszáradnak.

És mi a helyzet fiatalokkal?

Poszterek, feliratok könnyen rögzíthetők a falakra visszabontható ragasztó segítségével – fúrás és bosszantó lyukak nélkül. A mobiltelefonokat lehet használni hosszú beszélgetésekre, üzenetküldésre és természetesen játékokra, de amikor munkára használjuk - köszönhetően ragasztóknak-, a ragasztó filmek használatával az átviteli teljesítmény is megnő. Mi több, számítógépes játékok és zenék letöltése is lehetetlen lenne ragasztók nélkül.

Amikor a gyermek elköltözik otthonról, akkor a saját lakásában is használ ragasztószalagot, esetleg tapétaragasztót. Továbbá elköltözni sem tudna ragasztó nélkül. Az a teherautó, amivel költözködik - mint minden autó – ezekkel van összeszerelve.

Az üzleti életben is megkönnyítik munkánkat, zökkenőmentes folyamatokat biztosítanak. A számítógépek, a zsebszámológépek, az aktatáskák - minden így készül.

És az írószerek? A borítékok is ragasztónak köszönhetően maradnak zárva és a bélyegeket is ezek tartják a helyükön. Annak érdekében, hogy a kommunikáció a mindennapi üzleti életben se legyen elhanyagolva - addig, amíg a telefon cseng, vagy szól a csengő (az is ragasztott!) – öntapadó jegyzettömböket használunk.

A nyugdíjba vonulás után is hasznos segítők. Ekkor jut elég idő, hogy végre elkezdjük az évek óta halogatott munkákat a teraszon, a lakásban.
A csemperagasztó, a szilikon, a faragasztó, a spray-k hasznos segítőtársak nagyszülőnek, unokának egyaránt.

És ha a nagypapa lábai megfáradtak, a kórházban speciális ragasztóval rögzítik az új csípőízületet, így biztosítva, hogy a nagypapa sokáig mozgékony legyen.

Élet ragasztó nélkül?

Egyszerűen lehetetlen.

(forrás: FEICA)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hogyan távolítsuk el a ragasztómaradékot?